Hva med en polsk vodkasmaking på utdrikninglaget til Krakow?

Utdrikningslag har alltid blitt forbundet med øldrikking, strippere og morsomme narrestreker. Men hvorfor ikke gjøre det enda mer spennende med å inkludere vodkasmaking på turen? Utdrikingslaget til Krakow kan by på en kulturell opplevelse, polakkene har nemlig laget (og drukket) vodka siden middelalderen. Hva polakkene ikke vet om vodka er virkelig ikke verdt å vite.

Hva er vodka?!

Dette er sikkert en dumt spørsmål, men det er ikke alle som vet at det er den gode, gamle poteten som er hovedingrediensen i vodka. Ikke minst er vodka noe av den alkoholen som har aller minst kalorier, så om dere er redde for å miste formen og ende opp med en ølmage, vil vodka være et lurt valg. I butikkene i dag vil dere finne 2 polske vodkamerker. Nemlig Belvedere og Chopin. Men i Polen blir de naturlige vodkaene for det meste brukt i drinker. De mest populære vodkaene er nemlig de som er tilsatt smak. Dette er nok en grunn til at en vodkasmaking er å anbefale. Dere vil få en unik mulighet til å få smake det beste Polen har å by på når det kommer til vodka.

Wisniowka

Kirsebærsmak og billig! Alle drikker denne i Polen, fra de unge hipsterne til pensjonister og den helt vanlige mannen i gaten. Den har en knallrød farge, har en rik sødme. Med litt grapefruktjuice er den perfekt for dem som liker drinkene sine litt friskere.

Zotadkowa Gorzka

Denne er full av urter og krydder, og er veldig lett å like. Den søte, krydrete smaken med den unike aromaen gjør denne vodkaen til en som virkelig faller i smak hos mange. Prøv den bar, eller over is. Den er helt nydelig.

Krupnik

Smakful og lettdrikkelig, laget med honning og krydder. Denne vodkaen er nesten litt for lett å drikke. Den kan også serveres varm, med sitron og krydder. Den kan definitivt være behjelpelig med å kurere en forkjølelse, eller kanskje til og med en fyllesyke.

Zubrowka

Denne vodkaen er produsert siden 1700-tallet. Denne vodkaen er smaksatt med en type gress som nesten gir den et blomsterpreg, med elementer av vanilje og mandel. Den er veldig populær å drikke med eplejuice.

Goldwasser

En av de eldste spritmerkene i verden. Den har blitt produsert siden 1598. Hva er grunnen til dette? Goldwasser inneholder 20 forskjellige røtter og urter og er nesten en medisinsk eliksir som gir et langt liv for den som drikker den. Det er også 20 karat gullflak som flyter rundt i den søte og krydrede vodkaen, og smaken av pepper, anis og mint kan smakes med hver slurk.

Utdrikningslaget i Polen vil rett og slett ikke bli det samme om dere ignorerer den polske tradisjonen med vodkasmaking. Hva med å arrangere dette den første kvelden for å få mest mulig ut av drinkmenyene resten av helgen?

EuroTrip Party